Regulament


Organizatorul Concursului:
Organizatorul evenimentului Cheile Rasnoavei Adventure este Clubul Sportiv Montan Altitudine
Locul si durata desfasurarii concursului
Cheile Rasnoavei Adventure este un concurs individual care se adreseaza tuturor iubitorilor sporturi si activitati montane.  Evenimentul se desfășoară in zona Orasului Rasnov, avand ca zona de interes Cheile  Rasnoave, in zilele de 27 si 28 iulie 2013, dupa cum urmeaza:
·                     sambata 27 iulie 2013 - maraton, semimaraton, duatlon individual (27 km bike si semimaraton alergare montana)
·                     duminica 28 iulie 2013 - mountain bike maraton, cursa 27 km mountain bike, duatlon individual (27 km bike si semimaraton alergare montana)
Rezultatele cursei DUATLON individual de sambata  27 iulie vor fi cumulate cu cele ale cursei de duminica  28 iulie intocmindu-se clasamentul final. Timpul fiecarui participant va fi afisat la finalul fiecarei curse. Premierea va avea loc duminica 28 iulie 2013 in cadrul Festivitatii de la ora 17,00.
Vârsta minimă
Vârsta minimă pentru participarea la Cheile Rasnoavei Adventure este de 18 ani, excepție făcând tinerii intre 15 si 17 ani, insotiti de un parinte care isi va da acordul scris pentru participare in ziua ridicarii pachetului, si care prezinta declaratia pe proprie raspundere a parintelui autentificata de Notarul Public sau certificata de avocat in conditiile legii. Participarea copiilor sub 15 ani se poate face numai insotiti de unul din parinti pe toata durata traseului, distanta intre copil parinte sa nu depaseasca 5 metri, altfel cei doi vor fi descalificati.

·         Participarea la Cheile Rasnoavei Adventure se face pe proprie răspundere, în deplină cunoştinţă a aptitudinii de a participa la eveniment, a stării de sănătate fizică şi mental.
·         Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii şi personalul care participă la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire, deces sau pagube de orice natură care pot surveni în timpul sau ca urmare a desfăşurării evenimentului.
·         Este recomandat ca participanţii să dispună de asigurare în caz de accidente valabilă pentru competiții sportive.
·         Participanţii au obligaţia de a asculta şi de a respecta indicaţiile/instrucţiunile organizatorului şi a personalului de concurs.
·         Organizatorul poate interzice luarea startului sau continuarea cursei pentru orice participant dacă acesta se prezintă în stare de ebrietate sau este sub efectul substanţelor halucinogene, de slăbiciune sau epuizare fizică sau psihică.
Avand in vedere ca desfasurarea concursului are loc in sezonul estival si pot interveni temperturi caniculare particpantii trebuie sa-si asigure suplimentarea hidratarii corespunzatoare caniculei.
·         Participantii la alergare vor avea: pantofi alergare, echipament sportiv, număr de concurs (pus la dispoziţie de către organizator), bidon hidratare sau camelbag sau centura cu bidoane. la zona de start se efectueaza controlul echipamentului si a lichidelor de hidratare
·         Toate bicicletele folosite la Cheile Rasnoavei Adventure trebuie propulsate doar prin forta umana.
·         Bicicletele acceptate sunt cele cu profil mtb si ciclocros in buna stare de functionare.
·         Purtarea castii, la cursele de bike, este obligatorie.

 Participanţii se pot înregistra la următoarele competitii:
·         Maraton
·         Duatlon individual ( la cursa de sambata, 27 iulie 2013 sau/si la cursa de duminica, 28 iulie 2013)
·         Mountain bike maraton
·         Cursa mountain bike 27 Km.
·         Semimaraton

Nota: Rezultatele cursei DUATLON individual de sambata  27 iulie vor fi cumulate cu cele ale cursei de duminica  28 iulie intocmindu-se clasamentul final. Timpul fiecarui participant va fi afisat la finalul fiecarei curse. Premierea va avea loc duminica 28 iulie 2013 in cadrul Festivitatii de la ora 17,00.
Un participant se poate inscribe si participa la ambele curse, in clasamentul final contend timpul cel mai bun.

Maraton, semimaraton se premiaza primele trei locuri la feminin si masculin, si primele trei locuri pe urmatoarele categorii de varsta:      
         <21 ani;
         21 - 30 ani;
         31 - 44 ani;
         >si= 45 ani.

Mountain bike maraton, cursa mountain bile 27 km si duatlon individual se premiaza:
·         primele 7 locuri la feminin open;
·         la masculin se premiaza  primele trei locuri - clasament general si primele trei locuri pe urmatoarele categorii de varsta:      
         <21 ani;
         21 - 30 ani;
          31 - 44 ani;
         >si= 45 ani.
Se premiaza  categoriile pentru care exista minim 5 concurenti. In cazul unei categorii la care s-au inscris mai putini de 5 concurenti, aceasta categorie va fi comasata cu o alta categorie, decizia apartinand organizatorului..
Nota:  Varsta se calculeaza in functie de data nasterii, deci este vorba de varsta avuta la data concursului.
Procesul de inscriere si ridicare pachet
1.   Perioada: Incepând cu 12 mai 2013 se deschid înscrierile online. Participantii completeaza formularul online. Inscrierile se închid în 25 iulie 2013.
2.   Taxa: Se achita taxa, valoarea stabilita in functie cursa aleasa si de perioada in care se face inscrierea.
Plata se face in termen de 5 zile de la data inscrierii, la valoarea aferenta momentului inscrierii.
MARATON – data de desfasurare: 27 iulie 2013
Early Registration: 13 mai - 31 mai,  70 lei
Registration: 01 iunie - 19 iulie, 85 lei
Late Registration: 20 iulie - 25 iulie, 100 lei
SEMIMARATON -   data de desfasurare: 27 iulie 2013
Early Registration: 13 mai - 31 mai,  50 lei
Registration: 01 iunie - 19 iulie, 65 lei
Late Registration: 20 iulie - 25 iulie, 80 lei
DUATLON individual – data de desfasurare: 27 iulie 2013; 28 iulie 2013
Early Registration: 13 mai - 31 mai,  70 lei
Registration: 01 iunie - 19 iulie, 85 lei
Late Registration: 20 iulie - 25 iulie, 100 lei
MOUNTAIN BIKE MARATON – data de desfasurare: 28 iulie 2013
Early Registration: 13 mai - 31 mai,  70 lei
Registration: 01 iunie - 19 iulie, 85 lei
Late Registration: 20 iulie - 25 iulie, 100 lei
MOUNTAIN BIKE 27 km – data de desfasurare: 28 iulie 2013
Early Registration: 13 mai - 31 mai,  50 lei
Registration: 01 iunie - 19 iulie, 65 lei
Late Registration: 20 iulie - 25 iulie, 80 lei
3. Cum: Modalitățile de plată:
·         Online prin serviciul partener
Clic aici pentru efectuarea platii online.
·         Pay Pal  Top of Form

 
·         https://www.paypalobjects.com/en_US/i/scr/pixel.gifTransfer bancar.
In cazul platii prin transfer bancar se va indica pe ordinul de plata: Clubul Montan Altitudine cont bancar  RO62 RNCB 0058 0987 5236 0001  deschis la B.C.R. RASNOV. 
Bottom of Form
NOTĂ: In ziua concursului NU se vor mai face inscrieri si se vor distribui numerele si pachetul de concurs intre orele 7,00 - 7,30 ( validare last minute) - in limita timpului, celor care au achitat taxa si s-au inscris online.
NOTA: In caz de retragere pana la 30 iunie se returneaza taxa de inscriere, mai puti un comisiuon de 20%.
În caz de neprezentare la start, abandon, retragere dupa 30 iunie, din orice motiv taxa de participare nu se returnează.
Ridicare pachet, sedinta tehnica:
Vineri, 26 iulie 2013
Validarea înscrierilor, ridicarea numerelor si a pachetelor de start  pentru toate cursele între orele 17.00 – 20.00 ( se ridica obligatoriu pentru cursele de MARATON, SEMIMARATON si DUATLON individual din 27 iulie, dar se pot ridica si pentru cursele programate duminica, 28 iulie)
Şedinţa tehnica, pentru toate cursele, de la ora 20.00 ( in primul rand pentru cursele de MARATON, SEMIMARATON si DUATLON individual din 27 iulie, dar, daca este cazul, si pentru cursele programate duminica, 28 iulie)
Sambata 27 iulie 2013
Validarea înscrierilor, ridicarea numerelor si a pachetelor de start  pentru cursele  MOUNTAIN BIKE MARATON, MOUNTAIN BIKE 27 km si DUATLON individual din 28 iulie, între orele 17.00 – 20.00
Şedinţa tehnica, pentru  cursele MOUNTAIN BIKE MARATON, MOUNTAIN BIKE 27 km si DUATLON individual din 28 iulie, de la ora 20.00
·         La ridicarea numerelor de participare se semneaza Declaratia pe propria raspundere (forumular prestabilit) se poate imprima de pe site sau completa la fata locului;
·         Numarul de participare si chip-ul de cronometrare vor fi ridicate de la race-office-ul organizatorilor pe baza buletinului de identitate.
·         Participantii minori peste 15 ani trebuie sa vina la ridicarea pachetului insoțiți de către un părinte sau tutore legal, împreuna cu Declarația pe proprie raspundere pentru minori autentificata la notar.
·         copii sub 15 ani trebuie sa vina la ridicarea pachetului impreuna cu parintele care-l va insoti pe toata durata traseului, distanta intre copil parinte nedepasind 5 metri, acesta asumandu-si responsabilitatea pentru participarea sa si a copilului.
NOTĂ: In ziua concursului NU se vor mai face inscrieri si se vor distribui numerele si pachetul de concurs intre orele 7,00 - 7,30 ( validare last minute) - in limita timpului, celor care au achitat taxa si s-au inscris online.
NOTĂ: Inainte de fiecare start, scurt briefing, numai cu eventualele noutăţi şi modificări aparute; NU este Sedinta tehnica!
Startul

Startul competitie se va da in cadrul Bazei Olimpice pentru sporturile de iarnă Râşnov, dupa urmatorul program:

Sambata 27 iulie 2013
·         ora 8,00 - duatlon individual (27 km bike si semimaraton) se incepe cu cursa de bike 27 km;
·         ora 8,30 – maraton;
·         ora 9,00 – semimaraton.
Duminica 28 iulie 2013
·         ora 8,00 - duatlon individual (27 km bike si semimaraton) se incepe cu cursa de bike 27 km;
·         ora 8,30 – MTB maraton ;
·         ora 9,00 – cursa de MTB 27 km.
Startul va fi dat in urmatorul fel: un anunt cu numaratoare inversa de la 10, 9, …2, 1, START. Startul va fi colectiv.
Marcajul
La Cheile Rasnoavei Adventure se foloseste un sistem dublu de marcaj: cu banda si cu vopsea (sageti si x-uri). Banda legată în copaci confirmă traseul, este pusă mai rar acolo unde dubleaza un traseu touristic marcat sau nu ai alte opțiuni odata intrat pe un drum forestier sau public. Banda este pusa mai des imediat după falsele ramificații si in portiunile nemarcate turistic. Vopseaua se foloseste, de regula, pe portiunile de traseu fara copaci, pe drumurile forestiere, in zonele de intersectie a traseelor cu alte directii. Cercul confirma traseul, Săgeata indică direcția, iar X-ul drumul interzis. În caz de rătăcire te întorci la ultimul marcaj. Câte odată anumite marcaje pot fi furate.
Responsabilitatile Organizatorului
·         asigura pachetul de start pentru concurenti;
·         asigura traseul de concurs marcat corespunzator;
·         asigura puncte de alimentare si cele de control;
·         asigura premii in bani si echipament, cupe si medalii;
·         asigura plasarea punctelor de control pe parcursul traseului si respectarea ordinii de sosire a concurentilor la acestea; sosirea cronometrata manual;
·         asigura siguranta la start si finish, prin paza si suport medical;
·         asigura medalie si tricou de finisher fiecarui finalist
·         asigura efectuarea sedintei tehnice.
·         In conditii meteo nefavorabile, Organizatorul poate decide oprirea/amanarea/anularea competitiei.
Nota: Organizatorul este exonerat de raspundere daca in timpul cursei publicul deterioreaza marcajele de ghidare.
Responsabilitatile Participantului
·         toti concurentii participa la competitie pe proprie raspundere.
·         Fiecare participant este obligat sa urmeze indrumarile comisarilor de traseu si a organelor de politie. In locurile unde acestia nu sunt, sa respecte regulile de circulatie si sa manifeste prudenta;
·         concurentul care sufera un accident sau orice fel de paguba materiala  participa pe propria raspundere si renunta prin insasi inscrierea la competitie la orice drept de a solicita despagubiri;
·         concurentii trebuie sa cunoasca regulamentul si sa participe la sedinta tehnica, sa considere cu precautie  informatiile anuntate de organizatori, in sedinta tehnica organizatorul anunta informatii oficiale chiar  daca acestea nu sunt redactate in prezentul regulament.
·         in cazul constatarii unui accident, concurentii sunt obligati sa il raporteze la urmatorul punct de control sau sa sune pe numarul de urgente afisat pe numarul de concurs sau 112
·         concurentii sunt obligati sa respecte regulile de protectie a mediului inconjurator.
·         in caz de abandon sau descalificare sportivul e obligat sa anunte la primul post de control, punct de alimentare sau sau sa sune pe numarul de urgente afisat pe numarul de concurs.
Conditii ce atrag descalificarea
·         Neparcurgerea traseului în întregime sau scurtarea lui.
·         Nefolosirea căstii de protective, la cursele de MTB, pe timpul concursului.
·         Comportamentul lipsit de Fair Play si limbaj trivial fata de concurenti, organizatori sau spectatori (insultarea, imbrancirea concurentilor, sicanarea,  etc.) chiar si in mediul online.
·         Folosirea ajutoarelor din afara concursului (folosirea autovehiculelor sau a motocicletelor… etc).
·         Schimbarea bicicletei in timpul concursului.
·         Schimbarea numarului de concurs.
·         Abandonarea ambalajelor sau altor deseuri pe traseu. Acestea pot fi lasate doar in punctele de alimentare si in zona de sosire.
·         Consumul de alcool in timpul concursului.
·         Descalificarile se pot face si dupa concurs in urma vizualizarii pozelor, filmelor, sau a sesizarii fondate a altor concurenti.
·         Distanta mai mare de 5 metri intre parinte si copilul sub 15 ani.
Drepturi de autor
Organizatorul isi rezerva dreptul de a folosi in nume propriu sau prin cesiune catre partenerii ai concursului, orice material fotografic, video si audio cu concurentii Cheile Rasnoavei Adventure, din timpul desfasurarii acestui concurs (inclusiv de la linia de start/finish si premierele la podium).
Prin inscrierea la concurs participantii declara ca sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de catre organizator, precum si cu participarea la Cheile Rasnoavei Adventure astfel, implica acceptul si consimtamantul participantilor ca datele lor personale sa fie pastrate si prelucrate de Clubul Sportiv Montan Altitudine in scopul desfasurarii Evenimentului.
Notă: Dorim sa mentionam faptul ca datele personale inscrise in formular NU vor fi instrainate si nici folosite in alte scopuri, decat pentru verificarea corectitudinii incadrarii in categoria de participare.
Dispozitii finale
·         Organizatori sunt exonerati de raspundere daca in timpul cursei publicul deterioreaza marcajele de ghidare.
·         In cazul in care organizarea concursului este impiedicata de evenimente de forta majora, si/sau de evenimente meteo nefavorabile, organizatorul isi rezerva dreptul de a decide, dupa caz, amanarea / oprirea/ prelungirea concursului sau modificarea traseului.
·         Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica prezentul regulament de cate ori este necesar. Aceste posibile schimbări vor fi publicate pe pagina oficială de Internet a evenimentului Cheile Rasnoavei Adventure.
·         In cazul retragerii din cursa sau forta majora taxa de participare nu va fi  inapoiata.

Un comentariu:

  1. Baieti, daca luati copy-paste din regulamentele altor cometitii, macar schimbati numele acelora cu numele cometitiei organizate de voi (a se vedea Cap. Varsta minima si Drepturi de autor).

    RăspundețiȘtergere